Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Ny instegsmodell från Audi

Det eldrivna konceptet Audi e-tron Scooter ska kombinera det bästa för gatan och kommer i produktion nästa år.

Audi presenterar en ny medlem i sitt elektriska utbud: e-tron Scooter. Fordonet ska kombinera det bästa från rullbrädan och sparkcykeln, menar man. Fordonet väger 12 kg och kan fällas ihop för att förvaras i bagageutrymmet på din bil och kan även laddas där via en kontakt specialbyggd för ändamålet.

LÄS MER: Provkörning av Audi e-tron 55 quattro

Audi e-tron Scooter toppar 20 km/h och har en räckvidd på två mil. Den har LED-belysning och blåtandsuppkoppling för justering av fordonet och som larm. Baktill finns ett hydraulisk bromssystem som alstrar energi vid inbromsning.

Foto: Audi

Konceptet är mer än bara en kul (eller stollig, om du så vill) idé – den kommer nämligen i produktion 2020. Prislappen landar på omkring 2 000 euro, cirka 21 500 kronor, och e-tron Scooter ska kunna köpas som fristående fordon eller som tillbehör till eldrivna bilar i familjen e-tron.

Foto: Audi

Förra året lanserade koncernkollegan Seat en eldriven sparkcykel vid namn eXs. Det var dock ingen egen konstruktion utan baserad på Segway ES2. Topphastigheten för fordonet är 20 km/h, räckvidden 4,5 mil och priset cirka 6 000 kronor.

Foto: Audi

Även Volkswagen har varit inne på liknande spår med koncepten I.D Skater och I.D Streetmate. Dessa planeras att ingå i delningstjänsten WeShare som sjösattes i Berlin tidigare i somras.