Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: www.mattsills.co.uk

Nya Alfa Romeo MiTo som konstnär

Alfa Romeos småbil MiTo går lös med färg på målarduk och filmas med nya iPhone 7.

https://youtu.be/E34LRRwhfkc

Bilar och konst är ett knepig kombination. De funkar oftast inte som motiv för verk i olja eller akvarell. Bättre har det funkat med nya grepp som serien av BMW-bilar med karosser smyckade av konstnärer som Roy Lichtenstein, Frank Stella och Andy Warhol.Nu tar även Alfa Romeo i Storbritannien ett nytt grepp i och med lanseringen av nya Alfa Romeo 

MiTo – man låter den agera pensel.

I händerna på en maskerad professionell förare och MiTos DNA-reglage ställt på ”All-Weather” tar den sig an färgpölar på canvasduk.

Om penseldrag inte är ditt gebit så kanske filmteknik är det. Klippet nedan är helt inspelad med nya iPhone 7 som är utrustad med dubbla kameror och, som tur är i detta sammanhang, är vattentät.

Modellen MiTo debuterade 2008 men försvann ur de svenska bilhallarna tidigare i år. ”Nya” MiTo är egentligen en uppdatering som gör den mer lik den senaste Alfa-modellen Giulia, en resa som även golfklassaren Giulietta har gjort.

I Teknikens Värld nummer 26/2010

 hamnade MiTo sist i test mot Audi A1, Citroën DS3 och Mini Cooper D. Minusposterna var märkligt nog två av märkets paradgrenar: köregenskaper och motor (diesel 1,3 liter, 95 hk). Plus fick bilen för utrymmen, smidighet och design.

https://youtu.be/E34LRRwhfkc