Nya Audi R8 basic – i snikutförande för alla plånböcker

Nya Audi R8 med sin muskulösa V10-motorn är enbart en dröm för de flesta. Men en snikversion med plåtfälgar, mindre elegant yttre och fjuttig motor, det kanske tilltalar dig och din plånbok?

Basmodellen av nya Audi R8 kostar inte mer än från 259 000 kronor och då får du en bil helt utan aluminium vilket gör att den väger ett par hundra kilo mer än supersportversionen med V10-motorn på 610 hästkrafter som hade premiär i Genève för ett par veckor sedan. Audi R8 basic, som basmodellen heter, har en tvålitersfyra som med turbo spottar ur sig 200 hästkrafter jämnt. Motorn är inte längre mittmonterad bakom kupéutrymmet utan upptar utrymmet fram som normalt är för bagage. R8 basic är alltså en frontmotoriserad sportcoupé. Dessutom är den inte fyrhjulsdriven utan framhjulsdriven precis som alla andra Audi-bilar utan quattro.

Några extravaganta grejer så som LED-strålkastare finns inte ens i tillvalslistan. Till och med blinkersen har blivit orangefärgade till denna basversion.

Går du igång på beskrivning ovan? Skulle du kunna tänka dig en R8 basic som ligger i andra änden av skalan som toppas av R8 V10 plus?

Inte? Det var väl tur det, för någon R8 basic finns inte. Det är nämligen ungerska Photoshop-liraren X-Tomi Design som har varit i farten igen.

I höstas gjorde han om ett antal supersportbilar till snikversioner, något som visade sig vara väldigt populärt. Han har fortsatt med ”det negativa förädlandet” och nu har nya R8 genomgått samma behandling.

Han har helt enkelt lagt på plåtfälgar med högprofilsdäck, dock fortsatt väldigt breda, och alla nedlackade exteriöra ytor nedanför midjelinjen har bytts ut till billig, svart plast. Precis som en instegsversion av en bilmodell ofta ser ut.

Vi ska nog vara glada att Audi inte erbjuder en riktig snikversion av R8, eller du kanske inte håller med?

Ingen vacker syn!?
Inte lika skrämmande när denna dyker upp i backspegeln...
Så här ser nya Audi R8 V10 ut på riktigt. Fler bilder i galleriet nedan. Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei