Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ferrariboken kostar lika mycket som en bil

Vad kan man köpa för 267 000 kronor? Tja, man kan exempelvis lägga vantarna på tre Dacia Logan MCV eller slå till på en ny Volkswagen Passat sedan. Men man kan också köpa ett exemplar av den nya Ferrari-boken som bokförlaget Taschen släpper i höst.

Den nya samlarboken släpps i oktober och är i sin dyraste version limiterad till 250 exemplar.

För de drygt 267 000 kronorna ingår förutom de 514 sidorna, som bland annat innehåller foton och dokument som aldrig visats förut, en hel del extra.

Framför allt har bokförlaget Taschen lagt mycket krut på hur boken ska presenteras. Eller vad sägs om ett etui format som ett topplock till en V12-motor, SAMT ett tillhörande kromat bokställ designat för att efterlikna ett grenrör från en gammal racingbil?

Glömde vi säga att bokomslaget är i läder också?

Som om det inte vore nog är de 250 böckerna signerade av Enzo Ferraris son, Piero, Fiat Chrysler Automobiles styrelseledamot John Elkann samt den nyligen bortgångne Ferrari-vd:n Sergio Marchionne

.Känner du ändå att 267 000 kronor är lite väl saftigt och kan tänka dig att klara dig utan bokstället samt Marchionnes och Elkanns autografer finns det även en billigare version av boken. Den innehåller lika många sidor men kostar ”bara” 6000 dollar (alltså runt 53 000 kronor) och släpps i 1697 exemplar.

https://youtu.be/UH-rnv9d3jA