Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091226-kia sorento cobra
091226-kia sorento cobra
091226-kia sorento cobra
091226-kia sorento cobra

Nya Kia Sorento biffar till sig

Det är inte ofta vi skriver om stylade Kia-modeller under sektionen Styling/Tuning, men nu passar vi på eftersom tyska Cobra Technology & Lifestyle har lagt vantarna på nya Sorento.

Nya Kia Sorento presenterades tidigare i år på bilsalongen i Seoul, alltså bilmärkets egen hemmaplan. Sedan dess har den både provkörts av Teknikens Värld (där den imponerade) och lanserats runt om i världen.

Nu har den dessutom fått genomgå en attitydförändring efter att tyska stylingfirman Cobra Technology & Lifestyle försett den med lite attiraljer som får den att se mer ”böse” ut.

Cobra erbjuder ett rostfritt paket till bilen bestående av frontbåge alternativt citybåge, fotsteg alternativt sidorör med steg, bakstötfångarskydd samt en rad nya lättmetallfälgar i storlekarna 19 och 20 tum. De största fälgarna är skodda med däck i dimensionen 265/45.

Frontbågen finns i EU-godkänt utförande som inte äventyrar bilens fotgängarskydd. Citybågen är en variant som placeras under främre stötfångaren och är försedd med lysdioder.

Har du nyligen köpt en ny Sorento och vill att din bil ska sticka ut i mängden har du tur, för tyska Cobras stylingattiraljer finns även i Sverige hos Truckparts i Jönköping.

Läs mer

Test och provkörningar

Begagnattest