Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080729-abt-vw-passat-cc
080729-abt-vw-passat-cc
080729-abt-vw-passat-cc
080729-abt-vw-passat-cc

Nya Passat CC redan vässad

Tyska trimmarna på Abt Sportsline fullkomligt älskar att sätta tänderna i bilar från Audi, Seat, Skoda och Volkswagen. Gärna i ett så tidigt skede som möjligt. Nu har de fått tag på sprillans nya Passat CC.

Volkswagens senaste tillskott (vid sidan om Scirocco) är fyrdörrarscoupén Passat CC och har redan innan den svenska introduktionen i augusti rönt stor uppmärksamhet. En fyrdörrars sedan med coupélinjer som kan ses som aningen opraktisk för familjen med vuxna barn, men perfekt för familjen med småbarn eller det yngre/äldre barnfria paret.

Redan i sin grundform är Passat CC lyckad enligt de flestas ögon. Men när bilen börjar synas i vart och vartannat gathörn (en aning överdrivet) vill antagligen en del ägare sticka ut från mängden, och vad passar väl bättre än att då lämna in sin bil till Abt Sportsline? Inte bara för att få en egen prägel på bilen utan också för att få mer pulver i maskineriet.

Exteriört monterar Abt ett aerodynamik-kit som ska få bilen att se sportigare, lägre och helt enkelt fetare ut. Dock finns det inga bildbevis på hur detta i dagsläget, men Abt Sportsline lovar att det kommer inom kort. Vid sidan om nya plastattiraljer runt om bilen kan man välja mellan två olika fälguppsättningar – AR och BR. Båda finns i storlekar från 18 till 20 tum. Dessa syns på bilderna.

De båda TSI-motorerna har mappats om och levererar 40 hästkrafter mer än standard. 1,8 TSI får således 200 hästkrafter efter Abts behandling medan 2,0 TSI får 240 hästkrafter. FSI-motorn på 3,6 liter och 300 hästkrafter lämnar de än så länge orörd. De båda tvålitersdieslarna på 140 respektive 170 hästkrafter kommer så småningom att genomgå liknande behandling som TSI-motorerna.

Läs mer om nya Volkswagen Passat CC

TV-TV