080611-seat-ibiza-je-design
080611-seat-ibiza-je-design

Nya Seat Ibiza pimpad

Tyskarna på JE Design har redan lagt vantarna på Seat Ibiza och presenterar nu sin trimmade version av bilen. Förutom ett hetare yttre plockas också lite mer effekt ur dieselmotorerna.

Nya Seat Ibiza som femdörrarsmodell har knappt hunnit presenteras av spanjorerna innan de tyska trimmarna på JE Design har modifierat den. Även om de på långa vägar inte är klara med förädlingen så har de nu ändå valt att presentera den.

På utsidan har de förändrat utseendet genom att göra om frontspoilern vilket får bilen att se en aning aggressivare ut. Självklart har tyskarna även monterat feta sidokjolar och bytt ut bakre stötfångaren med något som ska likna någon sorts diffuser. Till detta kommer även en sänkning av bilen och 17- eller 18-tums ekerfälgar. Antagligen hade JE Design trånga p-platser i tankarna när de beslutade sig för att inom kort presentera ett konverteringskit som innehåller bland annat saxdörrar.

Under huven har de också masserat upp effekten på TDI-motorerna en aning. 1,4-litersmaskinen ökar från 80 till 105 hästkrafter medan 1,9-litersvarianten ökar med lika många hästar till totalt 130. Hur mycket det gör för prestandan är okänt.

Läs mer