Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Top Gear försenas och förkortas

Det är tydligen inte helt friktionsfritt kring produktionen av nya Top Gear. Enligt brittisk media kommer första avsnittet av försenas och hela säsongen blir kortare.

Nya Top Gear, utan Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May men med Chris Evans och fem andra programledare plus The Stig, har varit kraftigt ifrågasatt, redan långt innan första avsnittet har sänts.

Nu kommer uppgifter från öarna som ligger väster om Engelska kanalen, bland annat The Daily Mail och The Sun, uppgifter som gör gällande att det inte är helt lätt att få till nya Top Gear.

På grund av diverse problem kommer det första avsnittet inte att sändas den 8 maj som hela tiden har varit planen. I stället har det skjutits upp två veckor till den 22 maj.

En annan förändring är att första säsongen (kanske enda?) blir sex avsnitt lång, inte åtta som var tanken från början.

Anledningarna till förändringarna ska vara många, bland annat att både den exekutiva producenten och dramaturgen (script editor) har slutat mitt i alltihopa, och att BBC förväntar sig en högklassig produktion som tar lite längre tid att verkställa för den nya personalen som ska formas och finslipas.

Dessutom ska det enligt uppgift redan ha skurit sig mellan Chris Evans och Matt LeBlanc. Anledning till detta sägs vara för att Chris Evans är ett kontrollfreak.

Vad har du för förhoppningar på nya Top Gear?