Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Seat

Nygamla sättet att se på coronasäker bio

Vi är många som lite drömmande sett hur populärt det var med drive in-biografer på 1950-talet. Och kanske gör de comeback i sommar – som ett coronasäkert sätt att se på bio. När Seat öppnade en biograf för en konsert blev det fullsatt, förlåt fullparkerat.

Det har varit en tuff vår för alla som arrangerat publika evenemang. Men skam den som inte försöker. Biltillverkaren Seat genomförde tillsammans med den tyska tv-kanalen SAT.1 en exklusiv konsert med artisten Tim Bendzko.

Konserten hölls i Düsseldorf den 15 maj och Seat kom på ett perfekt sätt att sköta den sociala distanseringen när de hyrde en stor drive in-biograf. Förutom att gästerna kunde sitta säkert i sina bilar och njuta av musiken så livesändes konserten över internet. Tim Bendzko har blivit en superkändis hemma i Tyskland bland annat för sin hit "Just quickly save the world".

Världens första drive in-biograf ägde rum i USA under 1933. Att komma med sin bil till filmen, och inte lämna den, var väldigt populärt under 1940-, 1950- och 1960-talen. Kanske vi får se drive in-biografer öka i popularitet igen på grund av coronaviruset.Världens första drive in-biograf ägde rum i USA under 1933. Att komma med sin bil till filmen, och inte lämna den, var väldigt populärt under 1940-, 1950- och 1960-talen. Kanske vi får se drive in-biografer öka i popularitet igen på grund av coronaviruset.Världens första drive in-biograf ägde rum i USA under 1933. Att komma med sin bil till filmen, och inte lämna den, var väldigt populärt under 1940-, 1950- och 1960-talen. Kanske vi får se drive in-biografer öka i popularitet igen på grund av coronaviruset.
Världens första drive in-biograf ägde rum i USA under 1933. Att komma med sin bil till filmen, och inte lämna den, var väldigt populärt under 1940-, 1950- och 1960-talen. Kanske vi får se drive in-biografer öka i popularitet igen på grund av coronaviruset. Foto: Everett Collection/Shutterstock

Nu gottar sig Seat, SAT.1 och artisten åt succén och fler kanske hänger på. Totalt kunde biografen ta emot 240 bilar. 20 av dem hade deltagit i en tävling på Seats instagramkonto och fick äran att parkera allra längst fram.

Nu vill vi se Volvo Cars göra något liknande här i Sverige och varför inte passa på att visa några godingar från vår alldeles egen lista över de 101 bästa bilfilmerna.