Nytt mäktigt världsrekord i fickparkering

Att slå världsrekord i fickparkering verkar vara riktigt hett för nu har Guinness Rekordbok noterat ännu ett rekord. Denna gång i Kina med en Mini och marginalen var extremt liten. Oslagbart?

De senaste två åren har det slagits nytt världsrekord i fickparkering hela fem gånger. Förra året var det tysken Ronny Wechselberger som slog rekord i fickparkering, även kallat parallellparkering, med 26 centimeters marginal. Ett svårslaget rekord trodde man.

 Men för en månad sedan slogs tyskens världsrekord av Patrik Folco som drog till med en marginal på 22 centimeter. Oslagbart sa man då.

 Men glöm det, ingenting verkar vara oslagbart för nyligen uppmättes ännu ett världsrekord i fickparkering. Det hela ägde rum förra veckan i Kina under ett lanseringsevent av specialversionen Mini The Chinese Job. Bakom ratten satt Han Yue som med kontrollerade armrörelser rattade in Minin mellan två bilar. Marginalen: 15 centimeter.

 Han kapade alltså det tidigare rekordet med hela sju centimeter. Mäktigt!

 Nu är Han Yue inskriven i Guinness Rekordbok, men frågan är om han är det för evigt. Kan någon slå hans imponerande världsrekord? Än mer imponerande än ett nytt världsrekord hade varit att se Han Yue att ta sig ur sin parkeringsficka utan några tricks.

https://youtu.be/q3BGkOKVMUU?width=575&height=353