Nytt rekord på Ringen...

Alla rekord på Nürburgring är inte satta på tid. Och alla rekord sätts inte av snabba sportbilar. Nej, den här gången är det antal som gäller, och allt annat än snabbt går det.

https://youtu.be/y0IC2x4ngdo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det borde finnas någon som ägnade all sin tid åt knasiga rekord. Ja, just det, det finns ju redan. Guinness World Records heter de visst. Ja, ja – här är i varje fall ytterligare ett sådant där rekord som man undrar hur någon ens kom på från första början.

Rekordet är dock inte satt på en plats som är främmande för just rekord. På Nürburgrings nordslinga sätts det rekord titt som tätt, men då brukar det oftast handla om hastighet eller tid. Men i det här fallet handlar det om antal.

Antalet i det här fallet är 1152 stycken. 1152 stycken Dodge Ram. Den siffran låter kanske inte så hög – så många Dodge Ram finns det väl på varenda gata i USA, tänker kanske du. Men nu är vi inte i USA, utan på en av världens mest kända racingbanor i Tyskland.

Rekordet, för dig som inte riktigt förstått vad det faktiskt är, är alltså: "Flest antal Dodge Ram bildande en parad på en och samma plats utanför USA". Det tidigare rekordet var 638 bilar och sattes i Mexiko.

För dig som är intresserad av paradens varvtid runt ringen, så har vi dessvärre ingen registrerad tid att avslöja. Vad vi däremot vet är att det tog över 30 minuter för samtliga bilar att passera kameran som spelat in ovan film.