Oanvänd McLaren F1 till salu

En av bara 106 tillverkade exemplar av 1990-talets supersportbil är nu till salu. Ett minst sagt unikt exemplar dessutom. Enägarbil och vare sig inregistrerad eller uppackad.

McLaren F1 är kanske världens mest mytomspunna supersportbil och intresset för modellen har inte direkt svalnat nu när märket har etablerat sig i sportbilssegmentet.

Modellen byggdes mellan 1992 och 1998 men bara i 106 exemplar, vilket gör att man som spekulant bara har att hugga när man får tillfälle. Dock bör man ha i åtanke att ett exemplar av modellen gick för 126 800 000 kronor i somras.

Vi har kört F1!

McLaren F1 må vara en svår nöt men naturligtvis har vi kört den. Både i Klassiska Bilar nummer 9/2016 och när det begav sig i Teknikens Värld nummer 15/1994.

Har du de pengarna och gillar lågmilare ska du slå till på det exemplar som står hos handlaren Tom Hartely Jr i Shortheath som ligger nordöst om Birmingham i England. Där står chassi nummer 60 som bara visar 23,9 mil på mätaren, den sträcka som McLaren har gjort för att testa bilen. Bilen som såldes för rekordsumman i somras är i jämförelse att betrakta som slutkörd med sin mätarställning på 1 500 mil.

Bilen här har hur som helst bara haft en ägare sedan den byggdes 1997 och är inte ens inregistrerad. Faktum är att inte ens emballaget från fabriken är borttaget invändigt eller på de skräddarsydda väskorna. Om du ändå står och tvekar är det bra att veta att även den TAG Heuer-klocka med bilens chassinummer ingraverat är oanvänd.

Någon prislapp har inte bilen men såväl finansiering som leverans kan ordnas så vad väntar du på?

Om du ryggar tillbaka för F1:ans prisbild och 1990-talsdesign kan du vänta till 2019 – då kommer efterträdaren BP23. Precis som i fallet F1 sitter föraren i mitten och bara 106 exemplar av bilen ska byggas. Priset kommer att ligga på i sammanhanget rekordlåga 15-16 miljoner kronor.