Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omkörningssugen taxi hamnar på mötande sida på riksväg 40

Det här med 2+1-vägar är ett gissel. Trafikanter pressar sig förbi i sista sekund innan två filer blir en. Här ser vi ett exempel på det, men resultatet är sju resor värre än vanligt.

https://youtu.be/02FZbmxtFmE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Riksväg 40 mot Göteborg i måndags kväll. En taxichaufför i sin Volvo V70 lägger sig i vänsterfilen för att köra om en lastbil. Speciellt bråttom har föraren inte vid omkörningen, troligtvis för att vänsterfilen är extra snötäckt och kanske lite hal. Strax efter att omkörningen påbörjats dyker de klassiska skyltarna upp – två filer blir en om några hundra meter. Det verkar taxichauffören dock inte uppmärksamma.

Just vid detta ställe på riksväg 40 där två filer blir en finns det en anslutningsväg som gör att vänsterfilen åt ena hållet övergår till vänsterfilen från andra hållet, på så vis tillåts svängande trafik. Taxin ser detta sent, men väljer ändå att köra vidare på mötande trafikens sida. Med lite blinkers åt det ena hållet och sen det andra, och till sist varningsblinkers, säger föraren till mötande medtrafikanter att ”här kommer jag!”.

Hur hade du agerat i denna situation? Låt oss säga att du av någon anledning också hade missat att två filer blir en. Hade du kört vidare eller vad?