Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel-förare fångades av fartkamera – i 696 km/h

Här har vi en fortkörare av rang – i en Opel Astra. Böter på 70 000 kronor blev det… inte i och med ett litet fel vid handläggningen.

En bilist i belgiska Quiévrain fångades för fortkörning av en fartkamera som står placerad längs en sträcka där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Självklart fick bilisten en böteslapp hemskickad där både lagöverträdelsen och bötesbeloppet stod utskrivet.

På raden för hastighetsöverträdelsen stod 696 km/h men som efter korrigering blev 654,24 km/h. Och denna höghastighetskörning gjordes alltså i en Opel Astra. Mörkar Opel sina modellers verkliga toppfart?

På raden för beloppet stod 6 595 euro, motsvarande 69 400 kronor.

Tro det eller ej, men det visade sig att det hade blivit ett fel vid utskicket av avin. Efter att den fartglada bilisten hört av sig har belgiska polisen nystat i ärendet och kommit fram till att det var en kod som matades in felaktigt som gjorde att den fartkamerabaserade boten utformades på detta orimliga sätt. Bilisten hade i själva verket bara kört 10 km/h för fort.

Är Opel Astra verkligen så snabb? Foto: Facebook-gruppen Perles rares de Belgique.Är Opel Astra verkligen så snabb? Foto: Facebook-gruppen Perles rares de Belgique.Är Opel Astra verkligen så snabb? Foto: Facebook-gruppen Perles rares de Belgique.
Är Opel Astra verkligen så snabb? Foto: Facebook-gruppen Perles rares de Belgique.