Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Övergivna Corvetter får nytt liv

Efter drygt två årtionden övergivna i ett garage i New York får 36 Corvetter nytt liv.

1990 blev Dennis Amodeo, en snickare från Long Island, lycklig vinnare till musikkanalen VH1:s utlottning av en samlig Corvetter. Närmare bestämt 36 exemplar, det vill säga en av varje årsmodell sedan första Corvetten rullade ut från fabriken 1953 fram till 1989.

Snacka om pojkdröm! Men Dennis Amodeo var dock i större behov av pengar än 36 sportbilar. Så när popkonstnären Peter Max erbjöd honom 250 000 dollar för hela samlingen var han inte sen att acceptera och räcka över två kilo nycklar.

Max planerade ett konstprojekt med bilarna, men kom inte mycket längre än att göra färgtester på några av bilarna. Sedan blev bilarna bara stående i parkeringsgarage runt om New York, i årtionden.

Tidigare i år köpte dock Peter Heller, som ansvarat för att flytta bilarna mellan olika garage de senaste tolv åren, samlingen av Peter Max. Heller har kontaktat en Corvette-expert och bilarna kommer nu att restaureras innan de kommer att säljas på auktion nästa år. En av de mest värdefulla bilarna är även den äldsta som är nummer 291 av 300 byggda det året. I renoverat skick förväntas den inbringa omkring 300-400 000 dollar, cirka 2,2-2,9 miljoner kronor.
http://nyti.ms/1nzLfTr