Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Dacia UK / Dacia UK

Dacia värmer frusna britter

Dacia i Storbritannien ger bort varmvattenflaskor som reaktion på att andra bilmärken har sätesvärmare per prenumeration.

Vintern är här och då blir det lätt att bli kall om stjärten i bilen. I Storbritannien erbjuder budgetmärket Dacia gratis varmvattenflaskor till de som äger en bil av deras märke. Men det har såklart en baktanke. Det är en aktion mot de märken som erbjuder sätesvärmare per prenumeration. Exempelvis tar BMW 15 pund (191 kronor) i månaden för tjänsten i vissa av sina modeller.

LÄS MER: BMW tror på extrautrustning som prenumeration

– Att be någon betala extra för något som är fabriksmonterat är inte riktigt Dacia. Vare sig om kunder ser sätesvärme som något nödvändigt eller ej så kan aldrig vårt engagemang för ett trasselfritt ägande tillåta någon att trycka på en knapp för att få tillgång till det, säger den brittiska märkeschefen Luke Broad.

Antalet vattenflaskor väger kanske helt upp till den uppmärksamhet draget har fått i brittiska medier. Det handlar om 75 flaskor som delas ut hos tre handlare den 1 till 2 februari. Förra året såldes det 27 220 Dacia-bilar i Storbritannien.