Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En samling av V8-motorförsedda BMW 502 Barockänglar.
En samling av V8-motorförsedda BMW 502 Barockänglar.
En samling av V8-motorförsedda BMW 502 Barockänglar.
En samling av V8-motorförsedda BMW 502 Barockänglar. Foto: Andreas Mau / CarPix

Drömresmålet för BMW-fantaster

Från och med våren 2022 finns det ett nytt resmål för motorfantasten som passerar genom Tyskland, i synnerhet för den som älskar BMW. Då öppnar nämligen Silberhorn Classics sitt BMW-museum utanför Nürnberg.

Ägaren Christian Silberhorn har världens tredje största privata BMW-samling och har länge drömt om ett eget museum. Nu börjar det äntligen närma sig öppning. Teknikens Värld har fått en exklusiv förhandsvisning redan nu så att du är väl förberedd om du åker på Tysklands-semester i år.
BMW-intresset väcktes till liv när Christian med nytaget körkort stod och funderade mellan en Mercedes och en BMW som sin första bil. BMW:n hade mer utrustning och var dessutom billigare, och så grundlades kärleken till märket som än i dag håller i sig och har vuxit till närmare 90 bilar och 300 motorcyklar och mopeder.
När det gäller tvåhjulingarna är inte alla av märket BMW utan många är även från tillverkare som förr i tiden fanns i Nürnberg. En gång i tiden fanns över 50 tillverkare av mopeder och motorcyklar i Nürnberg och då måste man så klart hylla även dessa. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.