Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ducati satsar på exklusiva hojar du får designa själv

Nu kan du bygga din helt egna Ducati.

Med projektet Unica satsar Ducati på de riktigt kräsna hojköparna.

Men smakar det så kostar det.

Ducati – som är en del av VW-koncernen – tar tillval till en ny nivå i motorcykelbranschen. Inom ramen för projektet Unica kan den som vill designa sin helt egna och unika motorcykel ta hjälp av Ducatis designteam Centro Stile Ducati.

Du som köpare får tillgång till exklusiva material, specialdesignade färger och hela Ducati Performance utbud av delar och tillval för att skapa en helt egen motorcykel.

Din Ducati blir helt unik bara för dig och du får inte bara tillgång till designteamet du får åka till Italien och tillsammans med teamet arbeta från din motorcykel. Hela bygget dokumenteras och du får med dig hela projektet hem vid leverans av motorcykeln.

– Design är en viktig del av vårt skapande. Vi vill ge Ducatisti en chans att identifiera sig själva ännu mer med sin motorcykel och göra den till ett uttryck för ägarens individuella stil, säger Cebtro Stile Ducatis chef Andrea Ferraresi.

Magiskt 2021

Varje Ducati som levereras inom projektet kommer med ett intyg som visar att det här är en helt unik produkt.

Som väntat kommer Ducati bara att erbjuda det här till ett fåtal köpare och de som är intresserade ska kontakta sin egen återförsäljare i första hand för vidare kontakter med Ducatis designavdelning.

Ducati Unica ska fungera över hela världen och omfatta hela modellutbudet, inklusive Scrambler-serien.

Trots att komponentbristen drabbat även motorcykelbranschen hårt lyckades Ducati sälja 59 447 motorcyklar under 2021. En ökning med hela 24 procent jämfört med 2020 och med 12 procent jämfört med det coronafria 2019.

– 2021 var ett magiskt år för Ducati, har vd Claudio Domenicali kommenterat försäljningssiffrorna.