Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Naresh111 / Shutterstock

Elon Musk har lagt jättebud på Twitter

Elon Musk tror stenhårt på Twitter som en plattform för yttrandefrihet, därför har han nu lagt ett enormt bud på den Internet-baserade tjänsten.

Tidigare i april förvärvade Teslas vd och delägare Elon Musk 9,2 procent av Twitter, den sociala medieplattform som han under många år varit väldigt aktiv på. Därmed blev han en av de största ägarna. Men Musk verkar inte nöja sig där, nu skriver Elon Musk, på Twitter förstås, att han har lagt ett bud på den så kallade mikrobloggen. Han bifogade även en länk till anbudet hos amerikanska finansinspektionen.

Budet uppgår till 54,20 dollar per aktie vilket gör att budet totalt ligger omkring 43 miljarder dollar vilket motsvarar 409 miljarder kronor. De dryga nio procent som han redan äger köptes för ungefär tre miljarder dollar, cirka 28,5 miljarder kronor. Elon Musk räknas numera som världens rikaste person.

https://twitter.com/elonmusk/status/1514564966564651008

Elon Musks bud beskrivs som ett bud som inte är förankrat med övriga Twitter-ägare och bolagsledningen, budet är därmed vad man kallar för ett ”fientligt bud”.

Musk ser stor potential i att låta Twitter bli en global plattform för yttrandefrihet.