Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Elon Musk köper Twitter för 430 miljarder kronor

Nu står det klart att han fick som han ville. Världens rikaste person, Elon Musk, köper mikrobloggen Twitter.

För ett par veckor sedan berättade Elon Musk, en av (bil)världens mest uppmärksammade personer, att han hade lagt ett bud på sociala medieplattformen Twitter. Budet, som kom bara några dagar efter att han köpt sina första nio procent av bolaget, var ett så kallat fientligt bud då det inte var förmedlat i samförstånd med Twitters ägare och bolagsledning.

En del trodde att Musks bud var ett utspel som inte skulle leda till något, speciellt då både aktieägare och delar av Twitters styrelse sades avvisa budet. Men i går måndag stod det klart att budet om 54,20 dollar per aktie har accepterats, det meddelade styrelsen via en så kallad tweet innehållandes en länk till ett officiellt pressmeddelande.
Totalt rör det sig om en köpesumma som uppgår till omkring 44 miljarder dollar vilket motsvarar ungefär 427,8 miljarder kronor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1518677066325053441

Elon Musk, som är vd för bland annat Tesla Inc, menar att han vill att Twitter ska vara som ett digitalt torg för det fria ordet. Han har tidigare kritiserat Twitter för att censurera för hårt.
Han vill införa nya funktioner på mikrobloggen, som Twitter ofta kallas, och även basera den på öppen källkod för större transparens.