Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock

Elon Musk stäms för Twitter-affären

Nyligen meddelade Elon Musk att han hoppar av det planerade köpet av Twitter. Nu tänker Twitter försöka tvinga igenom affären genom att gå till domstol. 

Det började med att Teslas grundare Elon Musk började köpa Twitter-aktier, som blev dyrare och dyrare tills det stod klart att syftet var att köpa hela företaget. När Musks innehav offentliggjordes rusade aktien från 39,30 dollar till knappa 50 dollar per aktie – en ökning med drygt 27 procent. Enligt Dagens Industris sammanfattning av affären som du kan läsa mer om här

Fyra dagar senare kom så budet från Elon Musk, han erbjöd 43 miljarder dollar för hela Twitter, motsvarande 54,20 dollar per aktie. Dock rådde det delade meningar om seriositeten i budet då aktien sjönk en aning innan handelsdagen stängde. Den 26 april accepterade dock Twitters styrelse Musks bud. Och då började cirkusen. Musk ville ha svart på vitt hur stor del av Twitters användarkonton som var fejk.
I mitten av maj twittrar (såklart) Elon ut detta:
”Twitter-affären är tillfälligt pausad i väntan på detaljer som stöder beräkningar om att skräppost/falska konton verkligen representerar mindre än 5 % av användarna.”

Och nu är det stopp. Den 8 juli meddelade Musk att han drar sig ur affären, vilket Twitter inte tänker acceptera.
”Twitters styrelse är besluten om att avsluta transaktionen till det pris och på de villkor som överenskommits med herr Musk och planerar att vidta rättsliga åtgärder för att driva igenom avtalet”, svarade styrelseordföranden Bret Taylor i en tweet kort efter att brevet offentliggjorts.

https://twitter.com/elonmusk/status/1546344529460174849

Twitters aktiekurs sjönk under måndagen den 11 juli till 33,10 dollar. 

Elon själv twittrar mest om tips för hur man ska sova bättre genom att höja huvudänden av sängen med några centimeter och om hur bra Teslas system för att undvika överhettade stugor är – men också en hånande strip med ”They said I couldn't buy Twitter… and now…” med bilder på sig själv skrattande.

https://twitter.com/elonmusk/status/1546518224887496705