Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kathy Hutchins & Sasa Dzambic Photography / Shutterstock

Elon Musk utmanar Vladimir Putin

Tesla-chefen Elon Musk har på Twitter till Rysslands president Vladimir Putin slängt ut en utmaning om ”strid”. I potten ligger Ukraina.

Elon Musk, som rankas som världens rikaste person, är mycket aktiv på Twitter och har där flertalet gånger skrivit saker som blivit väldigt uppmärksammade, ofta i negativ mening. Nu har Tesla-bossen än en gång varit i farten på den så kallade mikrobloggen, denna gång med resultatet att många förmodligen håller andan.

Elon Musk har nämligen utmanat Rysslands Vladimir Putin i vad man kan översätta till singelstrid. Man mot man, helt enkelt. Insatsen menar han är Ukraina.

På blandad engelska, ryska och ukrainska skriver han:
”Jag utmanar härmed Vladimir Putin till singelstrid. Insatsen är Ukraina.”

https://twitter.com/elonmusk/status/1503338552016482308

Vidare har Musk taggat Kremls officiella Twitter-konto där han frågar om de accepterar utmaningen om strid.

Personer på Twitter ifrågasätter Musk, om han har tappat det helt, men Musk svarar att han är fullständigt seriös i sin utmaning till Putin.
Exakt vad Tesla-chefen menar med sin tweet återstår kanske att se. Det finns olika typer av strider. Bland annat har Elon Musk ett annat företag som sysslar med rymdfärder – SpaceX. Det kan vara så att Musk syftar till kamp mot Ryssland i rymden. Illa valt tillfälle i så fall.
Men mest troligt är det att, som en av våra läsare påpekade, Elon Musk syftar på en riktigt strid mellan de båda – på mattan. Putin har svart bälte i judo och Musk har tränat kampsport, bland annat judo, taekwondo och karate.

Vad tror och tycker du om Musks tweet?