Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fisker Inc.

Konkurrent lämnar Twitter efter Elon Musks köp

Elon Musks köp av Twitter får bildesignern och elbilstillverkaren Henrik Fisker att lämna den sociala medieplattformen. Musks och Fiskers osämja går långt tillbaka i tiden.

Henrik Fisker, dansk bildesigner och grundare av elbilsmärket Fisker Inc, lämnar den sociala medieplattformen Twitter. Orsaken till hans beslut är att Elon Musk tidigare i veckan köpte Twitter.

– Jag tror till hundra procent på yttrandefrihet. Men jag vill inte att min yttrandefrihet aktivt ska hanteras eller kontrolleras av en konkurrent. Och jag vill inte att en konkurrent ska avgöra hur mina följare upplever Fisker när vårt företag växer, skriver Henrik Fisker i ett inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Cc0YcccNLIF/

Henrik Fisker och Elon Musk har en lång historia av osämja. Henrik Fisker var delaktig i designen av Model S som då gick under projektnamnet WhiteStar. År 2008 stämde Elon Musk och Tesla Fisker för att ha stulit teknik som ska ha använts för att utveckla Fisker Karma. Rätten dömde dock till Fiskers fördel.

I början av 2010-talet var Henrik Fiskers tidigare företag, Fisker Automotive, en verklig konkurrent till Tesla men hade problem med batteripaketen och drabbades hårt av orkanen Sandy år 2012, varpå företaget försattes i konkurs året därpå. År 2016 tog Henrik Fisker ny sats och startade Fisker Inc vars första modell Ocean väntas nå marknaden senare i år.

Elon Musk har inte kommenterat Henrik Fiskers beslut att lämna Twitter.