Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Musk har sålt Tesla-aktier för att klara en eventuell juridisk förlust mot Twitter.
Musk har sålt Tesla-aktier för att klara en eventuell juridisk förlust mot Twitter.
Musk har sålt Tesla-aktier för att klara en eventuell juridisk förlust mot Twitter.
Musk har sålt Tesla-aktier för att klara en eventuell juridisk förlust mot Twitter. Foto: Reuters / TT Nyhetsbyrån

Musk säljer Tesla-aktier för 70 miljarder kronor

Teslas vd Elon Musk har sålt aktier i Tesla för ungefär 70 miljarder kronor. Pengarna säger han ska användas för att finansiera en potentiell Twitter-affär om han skulle förlora en framtida juridisk strid mot medieplattformen.

Elon Musk skulle köpa Twitter. Sedan ångrade han sig då han ansåg att företaget underskattat antalet fejkkonton och rev då avtalet. Twitter har stämt Musk och vill tvinga honom att slutföra transaktionen, värd över 440 miljarder kronor. Han meddelar nu att han hoppas att affären inte ska tvingas till att genomföras, men att han måste säkra upp kapital ifall det blir så. Detta rapporterar Automotive News.

Därför har Musk sålt aktier i Tesla värda 70 miljarder kronor, trots att han tidigare sagt att han är ”färdig” med att sälja Tesla-aktier. Han menar att det är viktigt att undvika en akut försäljning av aktier och att det är bättre att göra det nu.

Dan Ives, analytiker på värdepappersföretaget Wedbush Securities, har kommenterat: ”Street (amerikanska börsen, reds anm) kommer att läsa igenom detta pokerdrag och chanserna för Twitter-affären är mer sannolika nu”.

Musk har tidigare sålt aktier och hans aktieförsäljningar från Tesla uppgår nu till ungefär 320 miljarder kronor på mindre än ett år. Han äger totalt över 1,55 miljoner Tesla-aktier – knappt 15 procent av märket, enligt beräkningar från Reuters.

Rättegången mellan Elon Musk och Twitter startar den 17 oktober.