Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rickard Bröms breddar modellutbudet hos Vässla med elcykeln Pedal.Rickard Bröms breddar modellutbudet hos Vässla med elcykeln Pedal.Rickard Bröms breddar modellutbudet hos Vässla med elcykeln Pedal.
1 AV 2
2 AV 2
Rickard Bröms breddar modellutbudet hos Vässla med elcykeln Pedal.

Nästa satsning från svenska Vässla: elcyklar

Efter mopeder, sparkcyklar och egna innovationen Bike satsar svenska Vässla på ytterligare ett fordon: elcyklar.

Elcykeln Pedal har en unisexram, väger bara 19 kg och kostar vid lanseringen knappt 25 000 kronor.

Vässlas grundare och vd Rickard Bröms vill med sina eldrivna fordon vara med och skapa den moderna staden. Tidigare har Vässla sålt elmopeder, sparkcyklar och den egna lite udda Bike, som är lite mitt emellan de andra två fordonen.

Nya Vässla Pedal är en renodlad elcykel som får ta del av Vässlas tidigare teknik, så som digital låsning, spårning i realtid vid stöldförsök samt historik på hur cykeln använts. Du hanterar din cykel via en app i din telefon.

Designen är precis som på tidigare fordon från Vässla minimalistisk med en ram som ska passa både män och kvinnor. Det ska vara lätt att kliva av och på cykeln för att den ska fungera i en stadsmiljö.

– Visionen bakom Vässla Pedal var att skapa ett konstverk i elcykelform – funktionell och sofistikerad med en inkluderande unisexram, säger Rickard Bröms.

Kraftfull elmotor

Pedal kan laddas i ett vanligt vägguttag och batteriet, som kan kopplas loss från cykeln, räcker för cirka 10 mils körning. Motorn är monterad bak intill 24-tumshjulet. Motorn har ett vridmoment på 45 Nm.

Du kan köpa loss en Pedal i Sverige för lanseringspriset 24 900 kronor eller satsa på prenumeration i tre olika nivåer. Beställningarna kan göras från och med nu med leverans lagom till snön smält bort i mars.

– Genom att lansera Vässla Pedal på den Internationella bilfria dagen vill vi framhäva vår syn på morgondagens städer, vilket går i linje med vår mission att skapa grönare städer. Genom att ersätta bilen vid kortare sträckor, kan vi reducera CO2-utsläppen med nästan 99 procent. Vi tycker att den bilfria världsdagen borde vara varje dag, säger Rickard Bröms.