Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orkade inte vänta – byggde egen Cybertruck

Det är svårt att vänta på sin drömbil. Det tycker vi alla och det tycker också den bosniske Tesla-fantasten Igor Krezic. Men till skillnad från dig och mig orkade inte Igor Krezic vänta längre. Han byggde sin egen Cybertruck.

Vi kommer alla ihåg hypen när Elon Musk visade sin nya eldrivna pickup Cybertruck. Många, många kastade sig över tangentbordet och beställde sin egen, både i USA, i Sverige och runtom i Europa.

Vi kommer också ihåg besvikelsen när beskedet om när Cybertruck kommer till Europa dröjde och att den kanske aldrig kommer att bli godkänd för trafik i EU.

Bosniska företagsägaren Igor Krezic orkade inte vänta på Elon Musk. Han fick sitt eget företag Stark Solutions att montera isär en Ford F-150 Raptor in i minsta detalj. Företaget fick sedan i uppgift att bygga en kopia av Musks eldrivna Cybertruck runt Raptor.

Det tog åtta månader men sedan var den klar för de första åkturerna runt bosniska staden Mostar.

– Väldigt många vände sig om och tittade och hälften av dem trodde väl att det var en stridsvagn, de har aldrig hört talas om Tesla Cybertruck, berättar Stark Solutions manager Mario Coric, för nyhetsbyrån Reuters.

1 AV 2
2 AV 2

Igor Krezic har inte velat uttala sig om varför han byggde en egen bil. En skillnad är förstås att under det kantiga skalet döljer sig en bensinmotor från Ford och inte en elmotor med tillhörande batteri från Tesla.Som väntat har också Stark Solutions stött på vissa problem med att få hemmabygget registrerat.

https://youtu.be/-8QflO433Kc

Hemma i USA kanske Elon Musk skakar på huvudet åt Igor Krezic tilltag, eller så gillar han det. Kanske får han en och annan idé till sin egen produktion av Cybertruck som är tänkt att starta i den nya fabriken i Austin, Texas, om ett drygt år.