Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu kan man panta bilvårdsförpackningar och få pengar.
Nu kan man panta bilvårdsförpackningar och få pengar.
Nu kan man panta bilvårdsförpackningar och få pengar.
Nu kan man panta bilvårdsförpackningar och få pengar. Foto: Patrik Lindgren & Henrik Isaksson / Expressen Lifestyle & IBL

Panta bilvårdsprodukter med app

Bilvårdsföretaget Koch-Chemie har ingått samarbete med återvinningsappen Bower för att kunder ska kunna panta bilvårdsprodukter. Syftet är att förbättra miljön och att kunder ska bli belönade för att de återvinner.

Koch-Chemie, ett bilvårdsföretag från Tyskland som säljer alla möjliga produkter för biltvätt och -vård, har påbörjat ett samarbete med återvinningsappen Bower. Bower tillhandahåller en lösning för att panta produkter utan att de behöver åka igenom en maskin som till exempel petflaskor gör i anslutning till livsmedelsbutiker.

Det går till så att konsumenter som köpt produkter från Koch-Chemie, oavsett om de är tillverkade av papper, plast eller metall, genom Bower-appen ska kunna panta samtliga förpackningar. Förpackningarna kommer att förses med en ”Panta mig”-etikett och en QR-kod, vilken man helt enkelt skannar med appen så att panten registreras. Det hela sker innan man återvinner produkterna på den vanliga, lokala återvinningsstationen.

– Vi lägger ner mycket forskning och utveckling på att produkterna har högsta fokus på både hållbarhet och effektivitet. Att produkterna redan är godkända och rekommenderade av ett stort antal biltillverkare gör att produkternas position på marknaden är i absolut framkant. Som ett naturligt led i att arbeta mer hållbart tecknar vi nu ett spännande avtal med återvinningsappen Bower. Nu kan vi erbjuda kunderna en möjlighet att enkelt återvinna på rätt sätt och samtidigt bli belönade, säger Torbjörn Glimmerstråle, säljchef för Koch-Chemie i Sverige, i ett pressmeddelande.

En del av syftet är med andra ord att förbättra miljön och företagets hållbarhetsarbete. Den del som berör kundernas ”belöning” i citatet ovan handlar om att konsumenterna får poäng i appen när de återvinner. Poängen kan antingen omvandlas till pengar eller skänkas till välgörenhet.