Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mikael Stjerna ger sig ut över stock och sten för att se vad Ineos Grenadier går för
2 AV 2
Foto: Forgotten Buildings

Pininfarinas bortglömda fabrik

Fascineras du av övergivna platser och är bilnörd? Då har vi filmklippet för dig. Pininfarinas fabrik i San Giorgio slog igen sina portar för över tio år sedan – nu får du möjligheten att se hur det ser ut i nutid.

Uppgång och fall. Pininfarinas gamla fabrik i San Giorgio har en fascinerande historia men 2010 rullade den sista bilen ut ur fabriken som lämnades åt sitt öde. Nu har Youtube-kanalen Forgotten Buildings publicerat en film där dom låter oss komma in på området med kvarlämnade bilar och in i byggnaderna där mycket finns kvarlämnat (länk till klippet finner du längre ner).

Cadillac AllantéCadillac AllantéCadillac Allanté
Ferrari TestarossaFerrari TestarossaFerrari Testarossa
Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406
Alfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo Brera
1 AV 4
Cadillac Allanté
Foto: Cadillac
2 AV 4
Ferrari Testarossa
Foto: Glenn Lindberg
3 AV 4
Peugeot 406
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle
4 AV 4
Alfa Romeo Brera
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Historien börjar 1986 med en av bilvärldens kanske mest vågade projekt: Cadillac Allanté. En bilmodell som skulle kombinera amerikansk och italiensk bilbyggarfärdigheter. Karosserna kom till i den då nya fabriken i San Giorgio och flögs sen med specialdesignade flygplan till Detroit för att färdigställas. Blott 21 430 bilar byggdes till 1993.

I fabriken satte man även samman Ferrari Testarossa men även bilar som i sammanhanget kan ses som volymbilar: Peugeot 406 Coupé samt Alfa Romeo Alfa Romeo Brera och Alfa Romeo Spider. Enligt Forgotten Buildings stängde fabriken 2011 men historien kunde fått ett annat slut. Ett par år tidigare hade en elbilssatsning presenterats tillsammans med franska Bollore. En fyrsitsig elbil, såld som en Pininfarina i Europa, skulle komma ut på marknaden 2010.   

1 AV 3
Foto: Forgotten Buildings
2 AV 3
Foto: Forgotten Buildings
3 AV 3
Foto: Forgotten Buildings

Historien om bilformgivaren och tillverkaren Pininfarina tog en annan väg. 2015 såldes man till Mahindra och i dag finns det faktiskt en elbil som bär namnet. Modellen Battista ska byggas i 150 exemplar och kostar 20 miljoner kronor. Planerna från 2008 pekade på en elbil tillverkad i 15 000 exemplar per år och med en prislapp på 15 000 euro.   

Innan du bokar en flygbiljett – notera att filmen må vara nypublicerade men är i själva verket inspelad 2021. I dag ska fabriken vara kraftigt vandaliserad.

https://youtu.be/sWee3IoSrk0?si=7lW7TacMXe16pEff