Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Renault lanserar kassettbandspelare

Den franska biltillverkaren Renault spelar bandet både framåt och bakåt med sin nya musikapparat.

I dessa tider när streamad musik är standard väljer Renault att lansera en kassettbandspelare. Player5 har ett aluminiumhölje och är av portabel typ. Designen är, som namnet antyder, inspirerad av den nya elbilen Renault 5. Samtidigt hyllar den urversionen av femman som lanserades för 50 år sedan. 

Foto: Renault

Kassettbandspelaren har analoga ingångar för hörlurar och mikrofon samt ett inbyggt batteri som räcker för åtta till tio timmars lyssning men även något så modernt som bluetooth.  
Trots sin ålderdomliga teknik är inte Player5 billig. 189 euro, cirka 2 025 kronor, kostar bandspelaren på The Original Renault Store. Men då ingår en icke inspelad kassett på 60 minuter... och en penna att rulla upp bandet med om det trasslar in sig i spelaren. Ja, ni som var med minns säkert bandsalladen.

Foto: Renault

Det kompakta kassettformatet lanserades under mitten av 1960-talet och dess popularitet höll i sig till 1990-talet då cd-skivan etablerades. Dödsstöten kom med de bärbara cd-spelarna och när allt fler biltillverkare ersatte kassettbandspelare med cd-spelare i sina modeller.