Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alx Danielsson ger en lektion i hur man kör på racingbana.Alx Danielsson ger en lektion i hur man kör på racingbana.Alx Danielsson ger en lektion i hur man kör på racingbana.
Alx Danielsson ger en lektion i hur man kör på racingbana. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Så kör man bil på bana – med Alx Danielsson

Hur beter man sig i depån? Ska man köra över kantstenarna? Ska bilen slås av efter en tur på banan eller inte? Racerföraren Alx Danielsson går igenom vett och etikett på en racingbana.

Racingbanans depå är platsen man befinner sig på före och efter bankörning. Där råder gånghastighet, vilket innebär näst intill krypkörning när man förflyttar bilen på området. Ofta finns en ”trottoar” mellan depån och dess påfart till banan, den kallas fast lane. På fast lane brukar hastigheten vara någonstans mellan 30 och 50 kilometer i timmen.

Blinkers är viktigt både i depån och på banan och det berättar racerföraren Alx Danielsson mer om i klippet nedan. Han berättar också om hur man behandlar bilen efter att ha kört sina varv på banan. Se klippet för att få en kort lektion i bankörning – och för att se reporter Sanne få sig en åktur med Alx Danielsson.

Missa inte vår trackday på Mantorp 2 oktober!