Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Erik Wedbergs tips

Premium Inte nog med att de slipper undan fordonsskatten, det är bland de nyblivna 30-åringarna man kan göra riktiga fynd. 

Erik Wedberg plockar ut tre blivande klassiker som fortfarande kan köpas för rimliga pengar. Här väljer redaktionen tre skattebefriade bilar för totalt 200 000 kronor.

Ska man skratta eller gråta? Att bilar från det tidiga 1990-talet nu blir skattefria säger ju något om hur gammal även jag har blivit. Inte 25 längre... Men jag väljer att skratta! För det är här, i 1990, 1991 och 1992 års modeller mitt bilintresse föddes och nog känns väl en 30 år gammal bil i dag betydligt nyare och fräschare än en 30 år gammal bil för tio år sedan? 

1990-talets bilindustri tog stora kliv framåt, det byggdes bättre, säkrare och mindre rostbenägna bilar. Att hitta en väl bevarad nittiotalare känns lättare än att rota runt bland åttiotalets rosthögar.
Att döma av valen här intill kanske det blev lite fel redan från början med bilintresset. Det måste ha kommit osunda influenser från fel håll, förmodligen från dåliga actionkomedier som bara nästan räddades av att de hade häftiga biljaktscener. För inte tusan kan jag identifiera mig med en halvsliten, 30 år gammal Jeep Wrangler. Jag vet ju att den är hemsk att köra. Och varför vill man ha en Corvette C4, den kanske minst omtyckta av alla Corvette-generationer?