Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Jan-Erik Berggrens tips

I takt med att nya bilar blir allt mer tekniskt avancerade och till och med då och då kan parkera och köra helt utan förare är det lockande att titta i backspegeln. Jan-Erik Berggren ser tillbaka på tiden med tändningsnyckel och utan pipande varningar för det ena och det andra. Noll kronor i fordonsskatt är ju bara en bonus. Här väljer redaktionen tre bilar för totalt 200 000 kronor.

Det har hänt mer än en gång att jag stannat vid vägkanten, klivit ur bilen bara för att andas och hämta tillbaka körglädjen. Nya bilar kan ha magiskt fin styrning, mjuka och fina växel­lådor – men de kan också vara oändligt tråkiga.
Det piper och lever om bara för att jag tryckt på stopp före jag tryckt på p. Varje knapp måste hanteras med stort tålamod för att bilen ska reagera. Steglösa växellådor kan få det att krypa i en på ett obehagligt sätt. Där och då – vid vägkanten när jag andas – är det enkelt att drömma sig tillbaka till vanlig tändningsnyckel och fyrväxlad h-låda. Till och med en hederlig gammal turbolagg kan locka till köp.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.