Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Jens Rydens tips

Premium Skattesmitarna, de bilmodeller som blivit så gamla att de inte längre drabbas av skatt. De slipper också besiktning vartannat år. Vår hårt rockande formgivare Jens Rydén, tipsar om tre bilmodeller till ett sammanlagt värde av max 200 000 kronor.

1992, vad gjorde jag då? Frisyren var likadan, musiksmaken likaså. Kläderna var lika svarta de med. Intresset för formgivning infann sig även om utbildningen och erfarenheten inte hunnit sättas på plats ännu.
Körkortet infann sig däremot inte, det skulle dröja till 1996 innan uppkörningen var avklarad.

Under min studietid, som senare ledde mig till Teknikens Värld, ägde jag en Mitsubishi Galant av sjätte generation, en bilmodell som idag nått skatte­smitarstatus. Som fattig student var Galanten en billig bil som tog mig från punkt A till B, priset var den avgörande faktorn till det bilköpet – och tyvärr inte mer kärlek än så. Fast när jag blickar tillbaka till mina år med Mitsubishin så är det ändå i ­överlag en ­positiv känsla som dominerar. Men det främsta minnet är dock svängradien. Eller rättare sagt – den enorma svängradien.
Att elegant svänga in klockrent på den hyrda parkeringsrutan, i ett ganska trångt parkeringhus, i en enda manöver var bara att glömma. Kommenterade Teknikens Värld denna svängradie i testet av Galant då det begav sig? Det måste jag ta reda på!