Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Mattias Rabes tips

Nu är det dags för Teknikens Världs webbredaktör att släppa sina ettor och nollor, för bilarna han har valt ut som skattesmitare är från en till stor del analog tid.

25 364 kronor om året kostar det att köra en ny Ford Mustang Bullitt. Det är dyrt att köra härligt mullrande och bluddrande V8, men att ge staten drygt 76 000 kronor kommande tre år svider. Visst är det häftigt att betala skatt, som en viss minister en gång sa, men jag satsar ändå på att bli en skattesmitare (ja, det är på skoj) eftersom jag, precis som alla mina kolleger på redaktionen, har fått i uppdrag att välja ut tre bilar för sammanlagt 200 000 kronor. Gemensamt för dessa tre är att de ska vara skattebefriade, vilket bilar blir det år då de blir 30 år gamla. Enligt Transportstyrelsen blir en bil 30 år när differensen av innevarande kalenderår minus fordonsår blir just 30.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.