Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Mattias Rabes tips

Premium Nu är det dags för Teknikens Världs webbredaktör att släppa sina ettor och nollor, för bilarna han har valt ut som skattesmitare är från en till stor del analog tid.

25 364 kronor om året kostar det att köra en ny Ford Mustang Bullitt. Det är dyrt att köra härligt mullrande och bluddrande V8, men att ge staten drygt 76 000 kronor kommande tre år svider. Visst är det häftigt att betala skatt, som en viss minister en gång sa, men jag satsar ändå på att bli en skattesmitare (ja, det är på skoj) eftersom jag, precis som alla mina kolleger på redaktionen, har fått i uppdrag att välja ut tre bilar för sammanlagt 200 000 kronor. Gemensamt för dessa tre är att de ska vara skattebefriade, vilket bilar blir det år då de blir 30 år gamla. Enligt Transportstyrelsen blir en bil 30 år när differensen av innevarande kalenderår minus fordonsår blir just 30.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.