Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Mikael Stjernas tips

Trettio år är ingen ålder på en häst. Eller en bil. På 30-årsdagen infaller dessutom skattefriheten. Redaktionen ger här sina bästa biltips för en skattefri bilvardag. Mikael Stjerna rekommenderar en skattefri diesel eller en helt bekymmerslös 50-åring.

Efter sommaren är det dags. Bilköparklådan slår till. Då brukar jag kika i min samling Alla Bilar, Teknikens Världs årsbok. Närmare bestämt den årgång som är exakt 30 år gammal. I år tittar jag alltså i Alla Bilar 1992. Texterna går tyvärr inte att lita på, det året skrev jag själv boken.
Trots detta besvärande faktum är det en fantastiskt bra sammanställning som friskar upp minnet och som får mig att likt Pavlovs hundar slicka mig om munnen.
Köplust uppstår. Alla bilar i boken blir efter nyåret skattefria, slipper besiktning vartannat år och är ”lagom” mycket gammelbil. Bekväma nog för en relativt (nåja) komfortabel resa genom landet. Men jag slipper alla irriterande varningsbjällror så fort jag gör något som inte står i körskoleboken. Inga varningslampor påminner mig om dyra verkstadsbesök.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.