Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Patrik Lindgrens tips

Det har blivit hög tid för Teknikens Världs mästerfotograf att presentera sina godbitar bland skattesmitarna. Efter att ha kört massvis med mil med bland annat tre generationers fotopickuper har han blivit något miljöskadad. Här är hans val.

För en herrans massa år sedan gjorde vi artikelserien ”Om jag hade en miljon”. Då hade vi ju just det, en miljon. Av någon outgrundlig anledning har chefredaktörn, säkert i maskopi med ekonomiavdelningen, snörpt ihop budgeten rejält. Från att ha haft ett par rejäla spenderarbyxor återstår nu endast ett par korta och tajta kortbyxor, väldigt korta. 200 000 kronor står till mitt förfogande, dags att leta rätt på några lämpliga 30-åringar, eller rättare sagt skattesmitare. 

Jag gör som vi alla brukar göra och låter Blocket ta över hela min existens för en stund, det ­dröjer inte länge förrän jag ramlar över en BMW 850i. En sådan slank och högteknologisk skapelse går ingen förbi. Femliters V12 i en GT vagn av rang, jag ser vita härliga stränder nere på kontinenten framför mig. Men internet verkar ha fått någon slags hicka och jag vaknar upp i verkligheten. Inser att en 850i ligger lite för högt i pris för att passa min kortbyxbudget och siktar i stället in mig på något lite mindre och nättare men med liknande former, fast för en bråkdel av priset. Opel Calibra, sug på den. När såg du en sådan senast? Exakt, tänk vilket nöje det vore att susa omkring i en sådan ovanlig rackare. Visst, man kan så klart välja någon annan modell, biltypen eller rättare sagt formen var rätt vanlig under den här tidsepoken.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.