Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skattesmitarna: Peter Klemensbergers tips

Född fri, skattad till döds. Nja, inte när det gäller bilar från det tidiga 1990-talet som nu är skattebefriade. Redaktionen väljer under denna vinjett tre bilar för under 200 000 kronor. För Peter Klemensbergers del öppnar sig nya dörrar.

Det ska sägas direkt, jag har aldrig ägt en bil från 1990-talet. De flesta har varit av äldre årgångar och ett par så nya att de var byggda under detta årtusende. Min nuvarande vardagsvagn, en Volkswagen Up, är av årsmodell 2014. En ny bil enligt min mening. Men när jag säger det tror de flesta att jag skämtar. Vadå, den har ju faktiskt en pekskärm.
Mellan den Porsche 924 från 1984 som jag köpte som färsk på tidningen och min nyligen sålda Fiat Panda 4x4 från 2006 finns ingen årgång representerad.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.