Skattesmitarna: Robin Törnros tips

Återbruk är något som blivit allt mer populärt på sistone och när det kommer till bilar kan det även komma med en bonus i form av att de slipper den statliga fordonsskatten. Redaktionen väljer under denna vinjett tre bilar för under 200 000 kronor. 

För Robin Törnros blir det en resa tillbaka till rötterna.

Jag har köpt en helt ny bil en gång i livet och kommer aldrig att göra det igen. Nyss fyllda 20 år och vandrandes i hallen hos den lokala Ford-handlaren i Bollnäs fastnade ögonen på nya Focus ST 2007. Den brukades i tre år och går till arkivet som livets sämsta bilaffär, hittills.
I en marknad där det mesta har blivit slit och släng-produkter känns det bra i själen att i ­stället vårda och underhålla det som fortfarande har mycket liv kvar att ge. Vare sig det gäller husfönster, skinnjackor, möbler eller bilar. Därför är det en ypperlig idé att faktiskt köpa en äldre skattebefriad bil som dessutom kan ha potential att ha en positiv värdeutveckling under ägandet samtidigt som konsumtionshysterin lugnar sig en aning. En så kallad win-win-win-situation.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill