Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Skoda

Skoda gör reklam i din backkamera

En liten skylt som syns i din backkamera. Så gör Skoda reklam för sina bilar. Kampanjen startar i Stockholm. 

Äntligen hittar du en parkeringsplats. Du svänger upp, lägger i backen och ser så att du hamnar rätt. Långsamt backar du in i fickan med ett öga på backkameran. Sakta växer den, bilden på en Skoda, ju närmare väggen du kommer. Vafalls? 

Runt om i Stockholm har Skoda satt upp små reklamskyltar, på parkeringsplatser där de tydligt syns i backkamerans skärmbild. Utomhustavlorna är framtagna tillsammans med miniatyrkonstnären Christopher Robin Nordström, känd som @TokyoBuild på Instagram.

Miniatyrtavlorna är formgivna med stor precision och detaljrikedom, och de innehåller allt från strålkastare och stegar till graffiti.

Rätt fiffigt ändå. Foto: Skoda

Kampanjen är tänkt att på ett subtilt och humoristiskt vis nå kunder av konkurrerande bilmärken och kommunicera till dem i en stund då de allt som oftast har ögonen på skärmen. 

– Genom att kommunicera via våra konkurrenter når vi potentiella Skoda-kunder på ett roligt och kreativt vis, dessutom i en period då många varumärken försöker att nå fram med sina budskap. Vi kanske inte är störst, men vi kan i alla fall vara smartast, säger Stefan Nygren, marknadschef på Skoda Sverige, i ett pressmeddelande.