Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla / YouTube

Tesla har levererat sin första lastbil

Teslas första tunga eldrivna lastbil har levererats till Pepsi i Kalifornien. Lastbilen klarar 80 mil med full last på en laddning, påstår Tesla.

Det tog fem år från det att lastbilen först presenterades till det att det första exemplaret lämnades över till kunden. Men nu har det hänt, den första december på en tillställning i Teslas batterifabrik i Nevada. Att lastbilen till slut blev verklighet sägs ha att göra med att den nya regeringen i Washington har sjösatt stora skattebidrag för miljövänliga lastbilar. 

Lastbilen är den första elektriska lastbilen i sitt slag från en större tillverkare. Tesla har valt att lösa problemen med räckvidd genom att bygga in enormt stora batterier. Enligt fabriken ska den klara 80,5 mil (500 miles) med full last på en enda laddning. Laddningen ska göras på speciella laddstationer, Megachargers, för Teslas lastbilar. Hur stora batterierna lastbilen har är inte känt. Men det kan röra sig om en batterivikt på 12 ton enligt branschbedömare. 

Teslas förhoppning är att tillverka 50 000 trailerdragare för den nordamerikanska marknaden redan 2024. Som vanligt bör man dock ta uppgifter från Tesla med en stor nypa salt. När lastbilen första gången presenterades 2017 uppgav Tesla att den skulle sättas i produktion 2019, och 100 000 lastbilar skulle tillverkas årligen 2022. Några uppgifter om hur många lastbilar man har tillverkat eller hur stor produktion som väntas har den här gången inte lämnats av Tesla.

https://youtu.be/LtOqU2o81iI

Bara ett fåtal uppgifter om lastbilen är kända. Enligt Tesla har den tre elmotorer och ska kunna förflytta 82 000 pound, motsvarande 37,2 ton. En stor del av vikten består dock av batterier, kanske en tredjedel.  Enligt Tesla ska lastbilen kunna laddas till 80 procent (= 65 mil räckvidd) på 30 minuter i en Megacharger. De knapphändiga uppgifterna gör att man kanske fortfarande får betrakta lastbilen som en rullande prototyp. 

Varför inte Tesla offentliggör fler tekniska data på lastbilen är inte känt.  

Uppgifterna om lastbilens räckvidd har ifrågasatts av konkurrenter. Martin Daum, chef för Mercedes lastbilar, sade att Teslas påstående bröt mot fysikens lagar.

”Om Tesla verkligen levererar vad de lovar kommer vi att köpa två lastbilar. En som vi ska skruva isär och en som vi ska testa. För om det är som de säger så har vi missat något. Men tills vidare gäller samma fysiska lagar i Kalifornien som i Tyskland.”

En rolig detalj i sammanhanget är att Elon Musk för några dagar sedan publicerade en bild på sitt nattduksbord på Twitter, med fyra öppna brukar Diet Coke, Pepsis värsta konkurrent. Pepsi har inte kommenterat inlägget.