Pappa åtalas för att ha låtit 9-årige sonen köra hans Ferrari – film

Här har vi ytterligare en oansvarig förälder. En pappa i Indien lätt sin son få köra hans Ferrari F430 i 9-årspresent – på allmän väg. Det hela filmades och lades ut på nätet. Nu har polisen åtalat pappan.

För ett par månader sedan visade vi en film från Ryssland där föräldrarna låter sin 8-åriga dotter köra deras Audi A6 på en smal, snömoddig väg med trafik – i farter upp till 100 km/h.

 Nu är ännu en film med oansvariga föräldrar i ropet. Denna gång utspelar det sig i Indien. Pappan Mohammed Nisham lät sin son köra hans Ferrari F430 på allmän väg på sin nioårsdag. Med sig i bilen var inte pappan utan en jämnårig kompis till sonen. Pappan stod i stället och filmade stolt sonens färd i den röda sportbilen från Maranello.

 Filmen lade pappa Nisham upp på YouTube för några veckor sedan och nyligen fick polisen nys om den. Polisen har nu åtalat pappan för att uppmuntra till minderårig bilkörning och för att låta ett körkortslöst barn framföra ett fordon.

 Det är oklart om pojkens mamma också åtalats men den indiska polisen uppger att hon är stolt över sin sons körkunskaper och att även hon uppmuntrar honom till att köra.

 Enligt uppgifter ska pojken ha tjatat i månader om att få köra pappans Ferrari med 490 hästkrafter. Han ska även ha fått köra pappans Lamborghini och Bentley.

https://youtu.be/Tm2xgHeULSc?width=575&height=353