Paragrafryttare skördar bilar i halkan

Förare efter förare överraskas av två lastbilar som står olämpligt uppställda efter ett backkrön. Det leder till den ena avåkning efter den andra, och kollisioner.

https://youtu.be/sCEzEVJkO1U

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nu ska du få se en film som på mindre än ett dygn har genererat närmare 5 500 rasande kommentarer på Reddit (och över 1 400 på YouTube). På en vägsträcka någonstans i Indianapolis har ett telekom- och kabel-tv-bolag ställt upp sina lastbilar för att utföra någon form av reparation i ett kabel-tv-skåp som står utmed vägrenen. Problemet är att strax innan lastbilarnas finns ett litet backkrön på vägen som gör att ankommande trafik inte ser lastbilarna förrän väldigt sent, och då är det för sent eftersom det råder väldigt halt väglag på sträckan.

Den ena bilen efter den andra åker av vägen för att försöka undvika lastbilarna. Bilar till och med kraschar ganska våldsamt i varandra (se 2,20 in i filmen) men företagets reparatörer bryr sig föga. De anser nämligen ha gjort rätt för sig genom att placera ut fyra koner (det snackas om fem) framför och bakom lastbilarna, en kon för varje 10 miles per hour. På vägsträckan råder hastighetsbegränsning om 40 mph, det vill säga 64 km/h.

Trots att flera bilister påpekar för reparatörerna att de borde sätta upp koner i höjd med backkrönet så vägrar de det. Här snackar vi alltså paragrafryttare så det stänker om det, paragrafryttare av det verkligt negativa slaget. Den filmande bilisten sätter till slut ut egna koner.

Frågan är om de (kaxiga reparatörerna) har sina jobb kvar efter att deras chefer sett filmen.