Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: FOX 5 Atlanta

Parkerade sin nya BMW i våt betong

En ung kvinna i Georgia, USA, körde sin nya BMW rakt in i ett vägarbete och parkerade den i våt betong. Bilen gick inte att dra loss utan måste huggas fram. Föraren säger att det inte var hennes fel att hon hamnade där hon hamnade.

Amerikanskan Eleysia Morris hade av sina föräldrar precis fått en BMW 3-serie Coupé (generation E92) i studentpresent. Hon hann dock inte använda den speciellt länge förrän den blev stillastående, och då menar vi verkligen stillastående. Hon parkerade nämligen bilen i våt betong.

Enligt Eleysia Morris fanns det inga som helst tecken på att betongen var våt – inga signaler, flaggor eller liknande – när hon i tisdags parkerade bilen framför hennes pappas hus.

Kommunen, som är ansvariga för vägarbetsområdet, håller inte alls med henne. Enligt dem körde hon in i just ett markerat vägarbetsområde med bland annat installerat trafiksignalsystem, koner och flaggvakter.

Foto: FOX 5 Atlanta

En bärgningsbil skickades till platsen, men för sent. Betongen hade då bränt och bilen måste huggas loss. Kommunen säger att de inte kommer att ta några kostnader då de enligt sina rapporter har markerat området tydligt enligt regelverket. Det ser därmed ut att bli en dyr historia för Eleysia Morris som, beroende på vad hennes försäkring täcker, får betala både reparation av bilen samt ny betong för omkring 100 000 kronor.

Eleysia Morris säger att hon mötte en pickup som blinkade och tutade aggressivt på henne och som hon ville undvika att möta. Man misstänker att pickupföraren ville göra henne uppmärksam på att hon körde i ett område som hon inte skulle köra i.

På bilderna här ser vi gott om koner, ljussignaler och flaggvakter på vägarbetsområdet och runt bilen. Eleysia Morris svär på att dessa inte fanns på plats när hon körde ner i den våta betongen.

Foto: FOX 5 Atlanta