Foto: Teknikens Värld

Peter Bäckström celeber gäst på Saab Memorial

Säger du Saab-museum tänker många på Peter Bäckström, omtyckt chef på museet. Tidigare i dag hämtade testchef Hans Hedberg upp honom på museet i Trollhättan för vidare färd till Torgås och Saab Memorial.

Saabs omtalade och omtyckta museum räddades från undergång för bara ett par veckor sedan. Peter Bäckström, Mr Saab Musem och tillika chef för detsamma, kan alltså även i fortsättningen ta emot besökare från världens alla hörn som vill se ett stycke svensk bilindustrihistoria i form av Saabar i alla möjliga former. Allt från UrSaaben med chassinummer 92.001 till läckra konceptbilen Aero X.

 Men nu får Peter Bäckström lägga undan tankarna på museet för en helg eftersom han ska hänga med Teknikens Världs redaktion på Saab Memorial i Torgås, ett 12-timmarstest där endast bilar från Saab är kvalificerade. Saab Memorial har alltså celebert Saab-besök.

 I stort sett hela Teknikens Världs redaktion kommer att befinna sig i Torgås i helgen för 12-timmarstestet Saab Memorial. Så om du har vägarna förbi får du inte bara titta på fina Saab-bilar utan också tillfälle att kanske träffa någon av alla oss som du läser och hör så mycket om.

Platsen är Mattsåsbanan i Torgås, nu på lördag 4 februari mellan klockan 08.00 och 20.00.Du som har Facebook kan också ta del av lite snabba rapporter och bilder från Saab Memorial på
Teknikens Världs Facebook-sida.