Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Montreal-polisen

Polisen bötfällde Toyota Supra i snö

Översnöade bilar finns det gott om så här i vintertid, men denna gång rörde det sig inte om en översnöad bil utan om en snöskulptur. Det fick polisen surt erfara, nästan lite för sent.

Polisen i Montreal gick på en nit i helgen. En Toyota Supra MkII stod olagligt parkerad på en gata. När polisen upptäckte detta stannade de till och började skriva böteslapp. Det var bara det att bilen inte var äkta.

Bilen var nämligen en snöskulptur, ingenting annat. Den hade under helgen skapats av Montral-bon Simon Laprise som ville skoja med snöröjarna som skulle komma under natten. Därför hade han format fram en Supra i skala 1:1 av snön som låg längs med vägen. Som en sista liten ”kronan på verket”-detalj hade han hittat ett torkarblad på marken som han prydde snöskulpturen med. Kanske var den just den lilla detaljen som fick polisen att gå på niten.

Montreal-polisen tog dock tilltaget i godan ro. När de upptäckte sitt misstag lade de upp bilder på sociala medier och skrev bland annat ”Du gjorde vår kväll! Hahahaha!”.