Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polisen i Abu Dhabis nya tjänstebil – Rolls-Royce Phantom

Polismyndigheterna i Förenade Arabemiraten har redan en rad trevliga bilar i sina garage. Främst det dock Dubai-polisen, som kör Bugatti Veyron, Ferrari FF, Aston Martin One-77 med flera, men nu kontrar poliskåren i Abu Dhabi med att köra Rolls-Royce Phantom.

Säga vad man vill om den svenska poliskårens bilpark, men särskilt spännande modellval hittar vi sällan. I alla fall inte om vi jämför med vad de brottsbekämpande myndigheterna i Förenade Arabemiraten får ratta. Vi har tidigare visat Dubai-polisens fordon,

 inkluderat bland annat Bugatti Veyron, McLaren MP4-12C, Ferrari FF, Lamborghini Aventador och Aston Martin One-77. Självklart vill inte systeremiratet Abu Dhabi vara sämre. Därför har man nu låtit införskaffa ett nytillskott till emiratets polisväsende – i form av Rolls-Royce Phantom.Bilen, som i enlighet med polismaktens kulör lackerats i färgerna vitt och vinrött, ska dock inte enbart jaga brottslingar. Uppgifter gör gällande att dess syfte även är att främja turism till Abu Dhabi.Rolls-Royce Phantom har en 6,8 liter stor V12-motor, god för 453 hästkrafter och en acceleration 0–100 km/h på 6,1 sekunder. En kort film på den nya polisbilen ser du nedan.

https://youtu.be/JcDlEMi5NDc