Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polisen i Dubai kör Lamborghini Aventador för att imponera

Dubaipolisen har fått ett nytt arbetsredskap och det är en Lamborghini Aventador. Men den ska inte fånga fortkörare, utan i stället rulla runt i turisttäta områden och imponera på besökare.

Då och då får vi höra talas om polisstyrkor på olika håll i världen som använder uppseendeväckande sportbilar i jakten på brottslingar. Oftast är det den italienska trafikpolisen som har köpt den senaste Lamborghinin men nu har trafikpolisen i Dubai meddelat via sitt twitterflöde att de numera har en Lamborghini Aventador i sin fordonsflotta.

 Enligt CNN har så många som 15 procent av alla fortkörare som stoppas i Dubai kört över 200 km/h och man skulle därför kunna tänka sig att det är anledningen till att en Aventador behövs. Men icke, den nya Lamborghinins främsta uppgift sägs i stället bli att köra runt i turisttäta kvarter för att imponera på utländska besökare. På en av bilderna som Dubaipolisen har släppt syns deras nya Aventador utanför Dubai Mall som råkar vara världens största köpcenter och ett givet mål för alla turister.

 Den svenska polisens fordonsflotta känns i ett slag ganska harmlös men var bättre förr, närmare bestämt på åren 1965-1973 då polisen hade ett antal Porsche 911 och 912 i tjänst. Vilken bil skulle du vilja se i svenska trafikpolisens tjänst?