Polisjakt slutar i monsterhopp

Amerikanska biljakter är inte sällan spektakulära. Just denna jakt mellan polis och brottsling, framför allt avslutningen, skulle platsa i vilken monstertruck-show som helst.

https://youtu.be/K0gcs9kyeUE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I går strax efter lunch fick invånarna i Dixie Inn i Louisiana bevittna något som de annars ser i Hollywood-rullar.

Polisen stoppade en Toyota Tacoma-pickup för fortkörning. När föraren blev ombedd att kliva ur bilen passade passageraren på att glida över i förarsätet och köra i väg i full fart. Det ledde till en biljakt på landsvägar och genom mindre byar i hastigheter som enligt polisen var uppemot 185 km/h.

Polisen kände sig tvingade att ta till andra metoder än att bara jaga i hög fart och satte därför, vid infarten till orten Dixie Inn, upp en vägspärr med tillhörande spikmatta.

När 18-årige föraren i Toyota-pickupen körde över spikmattan tappade han kontrollen över bilen och for ned för slänten vid sidan om vägen. Slänten inte speciellt lång och slät utan avslutades tvärt av en anslutande grusväg som fungerade som en ramp.

18-åringen i pickupen fick sig en duktig flygtur över ett staket och landade på en Toyota Corolla på en parkering. I Corollan satt en kvinna som otroligt nog inte fick en skråma. Hon kunde för egen maskin ta sig ut genom passagerardörren.

Det visade sig att 18-åringen var en rymling. Nu är han tillbaka bakom lås och bom.

18-åriga rymligen landade med pickupen på taket på en Toyota Corolla. Kvinnan i bilen klarade sig otroligt nog utan en skråma. (Foto: KSLA News 12)