Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Foto: Newport Coast Exotics

Porsche 911 R skenar i pris – säljs för en miljon dollar

Porsches specialmodell 911 R blir bara dyrare och dyrare. En bilhandlare i USA annonserar just nu ut ett exemplar för en miljon dollar.

En bilhandlare i Kalifornien annonserar just nu ut en gul Porsche 911 R för en miljon dollar, eller motsvarande 9,1 miljoner svenska kronor. Priser är ambitiöst och bilen är ännu inte såld, men det är en fingervisning om hur värdeökningen ser ut för Porsches specialmodell.

En annan amerikansk bilfirma säljer ett exemplar i de mer vanliga färgerna vit med röda linjer för 700 000 dollar, motsvarande 6,4 miljoner. Det finns också några exemplar till salu i England för runt fem miljoner kronor.

Foto: Skärmavbild

Porsche 911 R är en av årets mest omtalade bilar. Det är en specialutgåva med utgångspunkt i GT3 RS, men med mer fokus på körglädje än varvtider, och med manuell växellåda – något som inte längre går att få i varken Turbo, GT3 eller GT3 RS.

Konceptet verkar vara precis vad kunderna saknade, för de 991 exemplaren som byggdes sålde slut på en gång. Men marknaden är långt ifrån mättad, och nu dyker det alltså upp exemplar på begagnatmarknaden för priser flera gånger högre än de dryga 1,8 miljoner kronor bilen kostade hos Porsche.